• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
سه شنبه 28 خرداد 1398
کد مطلب : 60216
+
-

اجرای آزمایشی  طرح «توانمندسازی کودکان کار» در یزد

طرح «توانمندسازی کودکان کار و خانواده‌هایشان» برای اولین بار به صورت پایلوت کشوری در یزد اجرایی و در صورت موفقیت به عنوان طرح ملی مطرح می‌شود.

به گزارش ایسنا، یکی از آسیب‌های جدی که همواره جامعه را تهدید می‌کند، گسترش روز افزون کودکان خیابانی است که به دلایل گوناگون بخشی یا همه اوقات خود را در خیابان سپری و غالباً نیز از طریق فعالیت‌هایی همچون تکدی‌گری، بزهکاری و شغل‌های کاذب و فصلی زندگی می‌کنند. 

هرچند این کودکان آمار دقیق و مشخصی ندارند و تقریباً در اغلب معابر اصلی شهر، یک یا چند نفر از آنها دیده می‌شوند اما آنچه از آمار رو به رشد این کودکان در جامعه به‌دست می‌آید، بیانگر اهمیت و عمق یک چالش ملی است که به‌رغم مشکلاتی که در حال حاضر ایجاد می‌کند، پیامدهای ناگوارتری را برای جامعه به‌دنبال خواهد داشت. 

کودکان کار براساس تعاریف بین‌المللی چند دسته هستند اما آنچه این روزها بیشتر در شهرمان با آنها سر و کار داریم، کودکانی هستند که به پشتوانه ارتباطی که با خانواده‌های خود دارند و معمولاً به مدرسه نیز می‌روند، در خیابان‌های شهر کار می‌کنند و در پایان روز به خانه و نزد خانواده برمی‌گردند. 

برخی از این گروه نیز کودکانی هستند که به مدرسه نمی‌روند و هرچند با خانواده خود در ارتباط هستند اما به‌ندرت به خانه می‌روند و آنچه در این گروه بیشتر به چشم می‌خورد، وضعیت مالی نامناسب و مشکلات معیشتی است که آنها را وادار به این نوع فعالیت کرده است. 

عده‌ای از این گروه نیز در حالی مجبور به کار در خیابان‌ها هستند که به دلیل طمع مالی خانواده و حتی به عنوان نیروی کار، راهی خیابان‌ها می‌شوند. 

البته اداره کل بهزیستی استان یزد در اقدامی ابتکاری سعی دارد با توانمندسازی کودکان کار و خانواده‌هایشان از عواقب نگران‌کننده در این حوزه پیشگیری کند.

«مصطفی ابوذری» رئیس مرکز کودکان کار بهزیستی یزد با اشاره به واگذاری مرکز شبانه‌روزی کودکان کار به بخش دولتی و تخصیص اعتبار به این حوزه، اظهار می‌کند: برای اولین بار طرح «توانمندسازی کودکان کار و خانواده‌هایشان» با اعتبار 100 میلیون تومان به‌مدت یک سال به عنوان پایلوت کشوری در یزد اجرا و در صورت موفقیت به عنوان طرح ملی در تمام کشور عملیاتی می‌شود. 

وی آموزش، سلامت، مسکن و اشتغال کودکان کار را مسائل مشمول این طرح عنوان می‌کند و می‌گوید: حدود 300 پرونده در مرکز کودکان کار یزد موجود است که این پرونده‌ها را اولویت‌بندی می‌کنیم، به‌طوری که موضوع آموزش و بهداشت کودکان معلول، دارای بیماری‌های خاص و کودکان دارای هزینه‌های بالای درمانی و جراحی در اولویت طرح قرار دارد ولی در حین حال بخش اعظم طرح نیز به مساله اشتغال این کودکان خواهد پرداخت. 

این مسئول اضافه می‌کند: در حال حاضر 223 پرونده از این تعداد فعال و مابقی راکد هستند که 120 فقره از پرونده‌های فعال متعلق به کودکان کار ایرانی است.

وی در مورد کودکان کار ایرانی خاطرنشان می‌کند: این کودکان اکثراً مهاجرانی از استان‌های همسایه‌ یزد هستند و شاید تعداد انگشت‌شماری از آنها یزدی باشند که البته حتی تعداد کم نیز ذکر نشده است. 

ابوذری با اشاره به 103 فقره پرونده فعال متعلق به کودکان اتباع بیگانه بیان می‌کند: در نظر نگرفتن ملیت از مهم‌ترین ویژگی‌های طرح آزمایشی «توانمندسازی کودکان کار و خانواده‌هایشان» است به نحوی که در این طرح، کودکان اتباع بیگانه، مهاجران و ایرانیان بدون در نظر گرفتن ملیت و در صورت اثبات شدن وجود شرایط یک کودک کار، متکدی یا حتی دستفروش، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید